Manege

De eerste lessen bij ruitersportcentrum henschoten

Als jij of je kind er over denkt om goed te leren paardrijden, kom dan gerust eens bij ons kijken. Wij zullen u graag van alles vertellen over deze leuke sport. Wij zijn geen traditionele manege waar iedereen achter elkaar aanrijdt, maar een manege waar ieder voor zich rijdt om zo nog sneller aan wedstrijden en bosritten te kunnen deelnemen.
Voor zowel kinderen als volwassenen die voor het eerst kennis maken met het paardrijden bestaan er longe-lessen. Dit is een privéles van een half uur. In het begin houdt de instructeur het paard vast aan de longe, een lange lijn. Tijdens deze lessen wordt veel aandacht besteed aan het evenwicht van de ruiter op het paard en het vertrouwen van de ruiter in het paard. Tijdens deze privélessen wordt u de basisbeginselen van het rijden bijgebracht, je leert het paard te besturen en welke hulpen te gebruiken.

Voordat je in een groepsles kunt gaan rijden heeft u ongeveer 10 privélessen nodig.
Na deze lessen kunt u in overleg met de instructie in een geschikte groepsles gaan rijden.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van beginners privélessen, dan kunt contact opnemen telefonisch of via het contact formulier

Groepslessen
De groepslessen worden zoveel mogelijk ingedeeld naar niveau. Voor de jeugd is dat doordeweeks in de middag en begin avond en op zaterdag.

Kleding
Jou veiligheid is van groot belang, daarom dien je een veiligheidscap te dragen.  Voor de eerste lessen kun je een veiligheidscap lenen. Ook het schoeisel is belangrijk. Heb je nog geen rijlaarzen, dan zijn rubberlaarzen of hooggesloten schoenen zonder hak ook geschikt. Wanneer je geen rijbroek hebt let er dan op dat de broek geen dikke naden heeft. Kleding moet niet te strak en te los zitten. Sluit je bovenkleding tijdens het rijden, want los flapperende kleren kunnen het paard onrustig maken.

Kosten
10 ritten kaart pony tm 18 jaar 164
5 ritten priveles eerste 5 lessen 110
5 ritten priveles 125
Priveles los Robert Veldhuizen 35 euro per half uur
Priveles los manege 25 euro
Wij geven geen Bosritten voor niet klanten ivm veiligheid.

Openingstijden

Stalma-vrij08.30-22.00
za-zon08.30-17.30
Foyerma-vrij19.00-2300
zaterdag10.00-16.00
zondag11.00-16.00

Woensdagavond gesloten.

Ruitersportcentrum Henschoten beschikt over ruime binnen- en buitenboxen waar u uw paard of pony kunt stallen. 
Daarnaast staan vier wasplaatsen, een stapmolen, een solarium, een longeerton van 19 meter met eb en vloed bodem en 15 paddocks tot uw beschikking. We beschikken over voldoende weidegang 
voor uw paard ( 5 ha.), waar u tijdens de zomermaanden desgewenst gebruik van kan maken.