Manege

De eerste lessen bij Ruitersport en Countrycub Henschoten

Als jij of je kind er over denkt om goed te leren paardrijden, kom dan gerust eens bij ons kijken. Wij zullen je graag van alles vertellen over deze leuke sport. Wij zijn geen traditionele manege waar iedereen achter elkaar aanrijdt, maar een manege waar ieder voor zich rijdt om zo nog sneller aan wedstrijden en bosritten te kunnen deelnemen.
Voor zowel kinderen als volwassenen die voor het eerst kennis maken met het paardrijden bestaan er longe-lessen. Dit is een privéles van een half uur. In het begin houdt de instructeur het paard vast aan de longe, een lange lijn. Tijdens deze lessen wordt veel aandacht besteed aan het evenwicht van de ruiter op het paard en het vertrouwen van de ruiter in het paard. Tijdens deze privélessen worden de basisbeginselen van het rijden bijgebracht, je leert het paard te besturen en welke hulpen te gebruiken.

Voordat je in een groepsles kunt gaan rijden heb je ongeveer 10 privélessen nodig*.
Na deze lessen kun je in overleg met de instructie in een geschikte groepsles gaan rijden.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van beginners privélessen, dan kun je  contact opnemen telefonisch of via het contact formulier

Groepslessen
De groepslessen worden zoveel mogelijk ingedeeld naar niveau.

Kleding
Jouw veiligheid is van groot belang, daarom dien je een veiligheidscap te dragen.  Voor de eerste lessen kun je een veiligheidscap lenen. Ook het schoeisel is belangrijk. Heb je nog geen rijlaarzen, dan zijn rubberlaarzen of hooggesloten schoenen zonder hak ook geschikt. Wanneer je geen rijbroek hebt let er dan op dat de broek geen dikke naden heeft. Kleding moet niet te strak en te los zitten. Sluit je bovenkleding tijdens het rijden, want los flapperende kleren kunnen het paard onrustig maken.

Kosten:
Kwartaalabonnement € 245,40 (facturatie per maand)
Privéles los jeugd € 37,50
5 ritten privéles jeugd € 145,00
————————————————————————————
Privéles Robert Veldhuizen € 50,00*
5-rittenkaart Robert Veldhuizen € 220,00*
*per half uur t/m Grand prix niveau
————————————————————————————
Wij doen geen bosritten met ‘niet’ klanten i.v.m. veiligheid.

Openingstijden Foyer

Stalma-vrij08.30-21.30
za-zon08.30-17.30
Foyerma-vrijTijdens lessen
zaterdag10.00-17.00
zondag11.00-17.00

Bosritten 2024

Bosritten zijn alleen voor ‘eigen’ manegeruiters van Ruitersport & Countryclub Henschoten. Opgeven kan in de foyer.

Ritten zijn altijd onder voorbehoud; bij onvoldoende deelname of andere redenen zullen wij de rit cancelen of verplaatsen.

Ruitersport en Countryclub Henschoten beschikt over ruime binnen- en buitenboxen waar u uw paard of pony kunt stallen. 
Daarnaast staan vier wasplaatsen, een stapmolen, een solarium, een longeerton van 19mtr. met eb en vloed bodem en 22 paddocks tot uw beschikking. We beschikken over voldoende weidegang voor uw paard, waar u tijdens de zomermaanden desgewenst gebruik van kan maken.

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 16hr00 en 18hr00